Nyitva tartás
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
09 - 19
09 - 19
09 - 19
09 - 19
09 - 19
09 - 14
Zárva!
 

Híreink

Megnyitottunk!


Akciók

Hamarosan jobbnál-jobb nyitási akciókról tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket!


 
Hajhosszabbítás


 
 
Új minőség – megfizethető áron!
 
Szalonunkban eddig is a legfontosabb szempont volt a minőségi munka – ebből nem engedünk a hajhosszabbítás terén sem. Miben is nyilvánul itt meg a minőség, esetleg annak a hiánya? Manapság némi tőke birtokában bárki elvégezhet egy hajhosszabbító tanfolyamot, olyan is, akinek a hajhoz eddig annyi köze volt, hogy ápolta a saját fején… A haj, maga is testünk része, élő szövet, rengeteg kémiai és biológiai tulajdonsággal felvértezve – amikről még a fodrászok közül se mindenki tudna érdemben nyilatkozni. Mit tudna akkor ezekről a dolgokról egy félnapos gyorstalpalót elvégzett „hajhosszabbító”?
 
Nálunk a hajhosszabbítást nem technikusok, hanem olyan hosszú évek szakmai rutinjával felvértezett képzett fodrászok végzik, akik tökéletesen tisztában vannak a haj belső és külső szerkezetével is. Ezen tudás birtoklása alapvető, hogy a felrakott haj sokáig hordható, fésülhető és szép legyen.
 
A haj egészsége mellett legalább annyira fontos, hogy esztétikailag megfelelően legyen a haj pótlása elvégezve, hogy természetes megjelenést nyújthasson viselőjének!   
 
Az sem mindegy, hogy a vendég milyen „használati útmutatóval” távozik a szalonból: a képzett fodrász pontosan megmondja, hogyan ápolja otthonában frizuráját, mennyi időn át lehet hordani a haj-pótlást, mikor kell leszedni és újra felrakni.
A leszedés – felrakás műveletére is nagy hangsúlyt fektetünk: az élő hajnak elég egy 10-15 perces pakolás, ennyi idő alatt magába szívja a szükséges nedvességet. A póthajnak viszont egy speciális borítás alatt sokkal több időre és pontosan összeválogatott hatóanyagokra van szüksége, hogy sokáig hordható maradjon. Nagyon sok problémától kímélheti meg magát úgy a vendég, mint fodrásza, ha ezen dolgok ismertetésére időt szánnak…
 
Végére maradt a lényeg, maga a nagybetűs HAJ: Itthon négy hajtípus terjedt el a hajhosszabbítók körében:
-          az európai
-          az indiai
-          a kínai
-          a szintetikus hajak.
 
A szintetikus hajakra sok szót nem érdemes vesztegetni, általában erősen színezett „buli” kiegészítőkről beszélünk.
 
A mai Ázsia területén élő emberek haja két típusba sorolhatóak: a Mongolid vagy az Europaid nagyrassz családjába.
 
Az elsőbe a mai Kína területén élő emberek haja, aminek jellemzője, hogy egyenes, sötét, vastag, erős szálú haj. A vegyszeres kezelése (festés) csak kis mértékben ajánlott, ezért csak annak javasolt, aki hasonló tulajdonságú hajjal rendelkezik és azt szeretné meghosszabbítani. Nekik viszont kíváló választás!
 
A másik családba tartozik úgy az indiai,  mint ahogyan az európai ember is! Ezt kevesen tudják, ezért sokan előítéletekkel viselkednek az indiai haj iránt – pedig ez teljesen felesleges… A két haj szerkezetileg hasonló. Az indiai klíma miatt a haj jellemzően hosszú, nedvességtartalma bőséges. Az indiai haj formája hullámos; sötét szinű,de rugalmas és puha, ezért könnyen megmunkálható.
 
Az európai haj szerkezete és természete nagyon sokszínű. A haj formája lehet egyenes, hullámos, göndör. A színárnyalatok a feketétől a szőkéig a vörösön át, minden tónusban megtalálhatóak benne – ezért festésük kíméletes – viszont az áruk magasabb az ázsiai hajakénál. Sokan ezt keresik, gondolván, hogy a minősége ezeknek a legjobb. De nézzük csak ezt egy kicsit alaposabban: kik is azok, akik eladják a hajukat? Leginkább, akik rászorulnak…
Vannak ugye olyan területei Európának, ahol az életminőséget túlzás lenne „európainak” nevezni, vannak, ahol szó szerint nyomorognak az emberek és rászorulnak a saját hajuk eladására. Ezeknek a hajaknak a minősége megkérdőjelezhető, de nevükben azért európai…
 
Persze létezik Európa más részeiről származó, garantáltan jó minőségű haj is: egy speciális hajfeldolgozó tudást és eszközpartot birtokló cégek által nyújtott szabvány minőségű alapanyagról beszélünk. Üzletünkben természetesen ez is elérhető.
 
A haj feldolgozását tekintve az egyik lényeges tulajdonság: a szálirány.
 
A haj szerkezete többrétegű hártyarétegből, kutikulából áll. A hajszálat a hártyák úgy borítják, mint a fát a kérge. Ezek a rétegek egy irányban, egymást átfedve helyezkednek el. Ha a hajszálak egymással szembe kerülnek, vagyis megfordulnak, akkor ezek a kérgek összeakadnak és a haj szétbonthatatlanná (kócossá) válik. Ha a haj iránya megfordul, akkor az általában amiatt történik, hogy a megvásárolt és/vagy levágott hajat nem megfelelően kezelték. Sajnos a fodrászatok többsége nincs felkészülve a levágott haj tárolására és minőségi feldolgozására. Mi elsősorban a gyárilag (a lehető legkevesebb vegyi anyag felhasználásával) festett hajakat javasoljuk vendégeinknek. A színválaszték úgy az indiai, mint az európai hajakban (melyek szerkezetileg hasonlóak) bőséges, a minőségük a megfelelő otthoni ápolás mellett garantált.
 
 


Oldal nyomtatása